Projekti

projekt-pokretac-SIK

Pokretač

SIK pokreće natjecanje pod nazivom „Pokretač“ kako bi studente upoznao s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela kroz business model canvas metodologiju. Čovječanstvo se, naime, suočava s mnogim problemima – od siromaštva, nejednakosti i održavanja mira u svijetu pa sve do klimatskih promjena i narušavanja bioraznolikosti. Kao odgovor na te izazove u zadnjih stotinjak godina javilo se tzv. društveno poduzetništvo koje u prvi plan stavlja upravo rješavanje društvenih problema. U studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

Saznaj više

Maraton karijera

Maraton karijera

Maraton karijera okuplja mlade poduzetnike i uspješnike iz određenih tvrtki i sa zanimljivih radnih mjesta koji su svoju profesionalnu karijeru ostvarili upravo ondje gdje gostuju – na fakultetu s kojega su i krenuli u poslovni svijet. Riječ je o seriji predavanja i/ili panel-rasprava, uz nezaobilazni business networking. Studente ujedno očekuju i dodatna iznenađenja svakog dana održavanja projekta (poput zanimljivih radionica i edukacija). Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica s hrvatske poslovne scene.

Saznaj više

Studentski.hr

Portal Studentski.hr središnje je mjesto za sve studente iz cijele Hrvatske. Pokrenut je 2013. godine, a uz informacije većinom vezane uz studentski život, nudi mnoštvo raznolikog sadržaja u vidu studentskih poslova i oglasa, materijala za učenje, bazu svih studentskih institucija te mrežu studentskih udruga i projekata.

Saznaj više

Informiranje – pravo mladih

Projekt „Informiranje – pravo mladih” osigurava mladim osobama usluge info centra radi ostvarivanja jednog od njihovih osnovnih prava. Uz to, priprema i online objavljuje raznolik informativni sadržaj koji bi studentima i mladima mogao olakšati svakodnevicu.

Saznaj više

Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće

Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće” studentima omogućava stjecanje različitih profesionalnih znanja i vještina kroz volontersku praksu. Na taj se način često podcijenjeno volonterstvo promovira kao podloga za profesionalni razvoj mladih.

Saznaj više